HOME    ABOUT    PORTFOLIO    CONTACT

 


Fotograferen is altijd een hobby geweest, maar sinds drie jaar ben ik er echt serieus mee bezig en is het een passie geworden. Het liefst maak ik beelden in de natuur of bijvoorbeeld in een oude, vervallen schuur. Ik heb een voorkeur voor buitenlocaties.

Wat fotograferen voor mij zo mooi maakt is dat je, naast dat je creatief bezig bent, een moment in de tijd vastlegt en iets dat een ander misschien niet ziet.

Ik ben begonnen met landschappen fotograferen. Landschappen zijn vrij geduldig en ze laten je de tijd vergeten. Daarnaast is Nederland (en vooral Brabant) zo mooi! Je kunt al met een paar honderd meter lopen uren zoet zijn door al het moois dat je ziet. Wat me fascineert, is dat een landschap er steeds weer heel anders uit kan zien. Zelfs een uur later al.

Het leuke aan fotografie is ook dat je veel meer bewustzijn ontwikkelt. Je krijgt meer oog voor je omgeving en je kan mensen door fotografie iets laten zien door jouw ogen.

Het portretteren van mensen is er langzaam ingeslopen. Gezichten van mensen kunnen zo verschillend zijn en dat fascineert me. Karakteristieke koppen, een mooie vrouw met een gladde huid, of juist een oude man met diepe rimpels. Die tegenstellingen maken het zo leuk!
Vroeger tekende ik mensen graag op papier en nu teken ik ze met mijn camera. Het is maar net wat je eruit pikt, uiteindelijk is iedereen mooi op zijn of haar eigen manier.

Naast zelf fotograferen geef ik ook met veel plezier les, in onder andere Photoshop, aan studenten van het SintLucas in Eindhoven.